Το etalbond® είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο προϊόν του οποίου τα μοναδικά χαρακτηριστικά διευκολύνουν τη δημιουργική αρχιτεκτονική σχεδίαση. Καμπύλες και επίπεδες επιφάνειες με ζωηρά χρώματα δημιουργούν νέα φινέτσα σε κτήρια και κατασκευές κάθε είδους.

Ελκυστικό και ευέλικτο, το Etalbond είναι η απόλυτη λύση μεταλλικής επικάλυψης για εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες σε νέες κατασκευές και ανακαινίσεις. Το υλικό είναι δύσκαμπτο, ελαφρύ, ανθεκτικό και έχει ικανοποιητικές μονωτικές ιδιότητες εξασφαλίζοντας αποδοτικά σε επίπεδο ενέργειας κτήρια. Επιπρόσθετα, μορφοποιείται εύκολα σε ποικιλία σχημάτων (επεξεργασία του Etalbond) και εγκαθίσταται εύκολα.

Το Etalbond είναι ένα πρώτης τάξης σύνθετο πλαίσιο, τύπου "sandwich", που αποτελείται από μη τοξικό πυρήνα πολυαιθυλενίου που είναι καλά κολλημένος ανάμεσα στην πρόσοψη λεπτού αλουμινίου και στα φύλλα επαφής. Τα φύλλα Etalbond παράγονται με διαφορετικά πάχη πυρήνα 2, 3 και 5mm με φύλλα αλουμινίου 0,5, με καθιερωμένα πάχη φύλλων 1000, 1250, 1500 και 2000mm και μήκη από 1000 έως 5000mm. Έτσι, το συνολικό πάχος του Etalbond είναι 3, 4 και 6mm.

183735_foto2aΗ συγκόλληση των φύλλων αλουμινίου με τον πυρήνα επιτυγχάνεται με υψηλή συμπίεση των τριών μερών (δύο φύλλα αλουμινίου και συγκολλητική ουσία μαζί με το πολυαιθυλένιο) μέσα στους κυλίνδρους, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός γερού και εξαιρετικά δύσκαμπτου επίπεδου φύλλου σύνθετου πλαισίου.

Το Etalbond είναι εξαιρετικά κατάλληλο σε δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες όπως σε ρυπογόνες αστικές και βιομηχανικές περιοχές, καθώς τα πλαίσια πρακτικά δεν χρειάζονται συντήρηση ενώ ο καθαρισμός τους είναι απλός.

Η σχεδίαση ενός συγκεκριμένου κτηρίου μπορεί να δώσει χαρακτήρα σε μια ολόκληρη περιοχή, ακόμα και σε μια πόλη. Στη σύγχρονη εποχή, η διαρκής καινοτομία στη σχεδίαση καθιστά το Etalbond φυσικό σύμμαχο των αρχιτεκτόνων.

Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος. Κάθε κατασκευή σε ανοιχτό χώρο απαιτεί ειδική μελέτη. Διόδια αυτοκινητοδρόμων και πρατήρια βενζίνης, βιομηχανικά κτήρια και σήραγγες, όλα πρέπει να συνδυαστούν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον. Γι' άλλη μια φορά, το Etalbond προσφέρει ιδανικές λύσεις.

 Etalbond FR

Η ασφάλεια είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στα σύγχρονα κτήρια. Με τα διεθνή πρότυπα να γίνονται όλα και πιο απαιτητικά σε σχέση με την ασφάλεια των πολιτών, οι εταιρείες είναι απαραίτητο να αναπτύξουν προϊόντα που συμμορφώνονται με τις πρόσφατες προδιαγραφές ασφαλείας.

Η ΕΤΕΜ, μια εταιρεία με αποδεδειγμένο ιστορικό κοινωνικής ευθύνης, έχει αναπτύξει και κατά την τρέχουσα περίοδο παράγει το etalbond FR (πυρίμαχο). Το Etalbond FR συμμορφώνεται με τα πλέον αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα σχετικά με πυρκαγιά και έχει αποκτήσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά πυρασφάλειας. Στο εγγύς μέλλον, οι κανονισμοί ασφαλείας για τα έργα νέων κτηρίων θα επιβάλλουν τη χρήση αυστηρά επιλεγμένων υλικών με παρόμοιες ιδιότητες.

Στα προσεχή χρόνια, οι κανονισμοί θα επιβάλλουν τη χρήση πυρίμαχων υλικών μεταλλικής επικάλυψης, ειδικά όταν πρόκειται για ψηλά κτήρια και κυρίως για κτήρια του τομέα των υπηρεσιών, π.χ. σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις όπου οι απαιτήσεις πυρασφάλειας είναι αυστηρότερες.


Etalbond® light

Το Etalbond® light είναι ένα σύνθετο υλικό αλουμινίου, τύπου "sandwich", που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί για να ικανοποιεί τις σύγχρονες απαιτήσεις οπτικής επικοινωνίας, διακόσμησης και άλλες εφαρμογές, όπου οι φαντασία, η επινοητικότητα, η καινοτομία και κυρίως η αισθητική παίζουν σημαντικό ρόλο.

Τα πλαίσια παράγονται χρησιμοποιώντας δύο φύλλα αλουμινίου 0,3mm με πυρήνα LDPE, με αποτέλεσμα το συνολικό πάχος να είναι 2, 3 ή 4mm. Η μία πλευρά επιστρώνεται με πολυεστέρα υψηλής αντοχής και προστατεύεται με διαφανές φιλμ. Η άλλη πλευρά επιστρώνεται με αστάρι κατάλληλο και συμβατό για περαιτέρω εργασίες βαφής.